A nyelvtanulás, mint csodaszer?

Nyelvtanulással, játékkal, és diétával is harcolhat a mentális leépülés ellen.

“Folyamatos szellemi tréning és az érrendszeri problémák megelőzése – a kutatók szerint így lehet hatékonyan csökkenteni a mentális hanyatlással járó betegségek kockázatát. Utánajártunk, hogyan érdemes fejleszteni a memóriát és karban tartani az agyat bármilyen életkorban.

28391482M

Néhány évvel ezelőtt egy alacsony, ősz hajú férfira figyelt fel a világ. Allan Stewart 2012-ben, 97 évesen szerezte meg negyedik diplomáját, teljesítményével világszerte bekerült a híradókba. Amikor az 1915-ben született, eredetileg fogorvos végzettségű férfit arról kérdezték, miért döntött úgy, hogy visszaül az iskolapadba, egyszerűen annyit válaszolt: szeretné frissen tartani az elméjét. Jó módszert választott, a memória javításának és a szellemi frissesség megőrzésének legjobb eszköze ugyanis maga a tanulás. Kutatók szerint az új ismeretek elsajátítása egész egyszerűen „újrahuzalozza” az agyat, felkészítve arra, hogy a hasonló kihívásokat – például egy új nyelv megtanulását vagy akár a bevásárlólista memorizálását – edzettebben várja.”

a78cb3476d393474e2d69a2150da99fe_w965_h360

Nemrégiben jelent meg a fenti cikk az egyik népszerű újság online felületén, melyre mi is felkaptuk a fejünket. Miért is? Sokat beszélünk mi is, és más platformokon is számtalan cikk szól a nyelvtanulás fontosságáról. Építi a kapcsolatokat, segít jobb munkahelyet találni, élvezetesebbé teszi a külföldi tartózkodást stb.

Nagyon sokan élik életüket a tévé elé roskadva munka után, vagy az iskolai kötelezettségek után abbahagyják a tanulást, az önképzést. Viszont olyan nincs, hogy stagnálás. Valaki vagy fejlődik vagy visszafejlődik… Az agyat, akár az izmokat, feladattal kell ellátni annak érdekében, hogy friss maradjon. Amennyiben nem tesszük, az életkor előrehaladtával csökken annak teljesítménye. Ám nem kell kétségbe esni! Amennyiben újra munkára fogjuk, az kihat az agyi teljesítményre. Ennek egyik legjobb eszköze – a már felsorolt előnyök mellett -, a nyelvtanulás! Bármely életkorban…

456556_609599966_big

Az idézett cikket teljes egészében az alábbi linken olvashatják.

Cikk a nyelvtanulásról

Amennyiben sikeresebbé szeretne válni az életében, akkor a nyelvtanulás lehet ennek egyik eszköze. A minden egyes tanfolyamunkat megelőző, ingyenes próbaóránkra az alábbi linken jelentkezhet.

Szeretnék részt venni az ingyenes próbaórán!

Hagyjon üzenetet

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s